Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I vår familj

I vår familj pratar vi inte om ormar
mamma mår så dåligt då
I vår familj pratar vi inte om spindlar
brorsan blir så rädd då
I vår familj pratar vi inte om mormor
pappa blir så arg då
I vår familj pratar vi inte om regnväder
syrran blir på dåligt humör då

När mormor och morfar kommer på besök
finns det inga gränser för vad som ska ältas
De är totalt gränslösa
vänder och vrider på allt

Mamma går ut på altan och röker
Pappa tänder sin stora pipa
Brorsan spelar X-box
Syrran snap-chattar i mobilen

Efter ett tag tystnar de
börjar fundera på refrängen
drar sig långsamt mot hallen
och går ut genom dörren

I vår familj pratar vi inte om jordbävningar
mamma blir så nervös då
I vår familj pratar vi inte om politik
brorsan blir så frustrerad då
I vår familj pratar vi inte om morfar
pappa blir så högljudd då
I vår familj pratar vi inte om resor
syrran blir så allergisk då




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 238 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-10-27 08:39



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om gränser som inte bör överskridas, hämmar både kommunikation och gemenskap!
2018-10-29

  Blomma-Stjärna VIP
hmm ja.... - en bra och tankeväckande text om gränser och gränslöshet i familj och vardag
2018-10-27

  Kungskobran VIP
Tala är silver
tiga är guld

2018-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP