Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ett försök till beskrivning. Bild Sara Forslund.


Hemma igen efter fyra månaders sjukfrånvaro.


Går inte ens att förklara

känslan av att vara hemma

efter en så obeskrivlig smärta


Jag vaknade en natt i juni

och kunde ej gå alls utan

tvingades ringa ambulans


Jag blev kvar på Ortopeden på sjukhuset

och sedan Korttidsvård i tre månader

och ett mycket långvarigt lidande utan ord


Jag tystnade i min smärta och tappade livsmodet

tyckte personalen var hård och oförstående till max

men då de fick se röntgenbilderna fick de skämmas


Höger höft svart som döden då bakterier från en

inflammerad tand sökt sig ner och ställt till i min

redan av artros sargade höft som jag lärt mig leva med


Efter tandutdragning av den inflammerade tanden fick jag

antibiotika hög dos och därefter började smärtan ebba ut

och jag fick gott löfte om operation inom några månader


då byts hela höften ut mot metaller och jag blev tvungen att

kolla att jag inte var allergisk mot metaller som används

och allt har tagit sin tid i väntan att helt bli smärtfri


Titanfylld rotfyllning för en del år sedan ställde till och

vill mana alla i tandvården att vara noga med vad Ni

stoppar i tänderna på patienter och kolla om allergirisk finnes


För mig är det ett enda stort mirakel att jag kom på varblåsor i mun

av inflammation i en tand och kunde upplysa läkaren på Ortopeden

som genast skrev remiss till sjukhusets tandkirurgi i min hemstad




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 388 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-10-27 11:12



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Helt otroligt och vilken resa, det är frisk man måste vara för att bli sjuk och sedan kunna få rätt vård... Oj oj oj! Verkligen en svår upplevelse! Önskar allt gott som framtiden kan ge!
2018-10-30

  ResenärGenomLivet VIP
Läkarna får ofta pussla ihop olika symtom för att få fram rätt bild...sen måste man stå på sig själv också...inte lätt när man är sjuk och har ont...skönt när man ser ljuset i tunneln...
2018-10-28

    ej medlem längre
Välkommen tillbaka efter denna förfärliga upplevelse!
2018-10-27

  Eva Helene VIP
Ett mirakel och ett lidande som nu är över. Och välkommen hem kära Bibbi!
Fin och talande bild.
2018-10-27

  mare VIP
Welcome home
my dear friend!
2018-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP