Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett mikroskopiskt dammkorn

 

Älskling, vad gör vi här?

där frihet är pengar

och inte

där makthavarna gräver en massgrav

ett vakuum stort nog att svälja alltihop

den kollektiva tystnaden

håller i sig

vaggar in oss i en falsk trygghet

fyller människokroppens tomrum

med prestige

vi jäktar mot mål

högre än skyskrapstoppar

där vi är allt eller ingenting

och ändå finns det ingen mening med något

vi siktar mot stjärnorna

bestiger berg

går på månen

blir oförglömlig

ett mikroskopiskt dammkorn

en solglimt

ett bevis

älskling, vad gör vi här?

när allting i grund och botten

bara handlar om att överleva

till slutet…

 




Fri vers (Fri form) av Florstunn
Läst 240 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-10-27 13:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre

Slutet kommer nog ändå
senare hellre än förr
bland rosor finns några grå
men de röda står vid din dörr

Fint skrivet om livets dalar
och toppar






2018-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Florstunn
Florstunn