Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dra bokstavligt tillbaka klockan, och andra ordfunderingar!

Idag DRAR vi tillbaka klockan.
Vad har den gjort, för att förtjäna det?
Vi drar den i en fjäder, som dras manuellt, genom att man vrider på den!
Men om vi går till botten med det här(Inte så , att jag ska dragga en sjö!)...
Om vi bokstavligen DRAR tillbaka klockan, ser vi väl på den, som ett levande väsen?
(Den har ju hjärta, en slags taktfast rytm , som även karaktäriserar våra egna hjärtan)
Vi vill inte att klockan skall fly sin kos!Ej gå iväg! Men det är inte möjligt, så varför säger vi, att vi DRAR tillbaka klockan?
Är inte vrider mer korrekt?
Men i ett annat sammanhang;Hur man vrider och vänder sig...?




Bunden vers av Mim
Läst 94 gånger
Publicerad 2018-10-27 23:48



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Hur man än vrider och vänder sig, står någon ändå där.. dragning kan vara stark!
2018-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Mim