Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Sommarens sista

 

 

Sommarens sista ros
står och lyser i rabatten,
just som vinden blåser
så man måste hålla i hatten.

Sommarens sista löv
håller förtvivlat i grenen,
medan de som redan fallit
virvlar omkring runt benen.

Sommarens sista trana
flyger över huset.
En vacker siluett i det
starka solnedgångsljuset.

Sommarens sista skörd
plockas från växthus och land.
Gott att ha under vintern
att äta av ibland.

Nu när kylan kommer 
flingorna börja att falla,
men mina sommarminnen
är varma, inte kalla.

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av ResenärGenomLivet VIP
Läst 472 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2018-10-28 13:05



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket fint skrivit!
2018-11-05

  Fem hjärtan VIP
Så underbart vackert skrivet!
2018-11-02

  P-E-H
Många vackra rader som en höstlig hyllning till både sommar och natur.
2018-11-02

  Stefan Albrektsson
Gott och ledigt rimmat (och som alltid ett vackert foto)! Särskilt imponerad av det långordsrimmade "solnedgångsljuset" och den härligt varmt m'ande och n'ande näst sista raden!!
2018-10-31

  bittemi VIP
Fin med härligt flyt!
2018-10-31

    ej medlem längre
Bra från början till slut.
2018-10-29

  Olof Lagerhorn VIP
Vackra och vindlande bilder kring
hur årstiderna tonar i varann, följs
åt och blir till ett enda flöde.
2018-10-29

    Dan Myrbeck
Trevligt skaldat!
2018-10-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Härlig upplyftande text i colorama, om sommarens bortgång och vinterns födelse. Bra rimmat och ett underbart foto därtill!
2018-10-29

  Eva Helene VIP
Så vackert i ord och bild!
2018-10-29

  Marita Ohlquist VIP
Nu är det dags att tända ljus och kura skymning!
Spelar ingen roll hur kallt och mörkt det är ute, sommarens varma och ljusa minnen finns kvar.
2018-10-29

  Anya VIP
Fint om att släppa taget om sommaren och ha kvar minnet...tänker jag. Vilket vackert foto!

Effektfullt med repetitionerna.
2018-10-29

  Rise Little One
Det doftar rosor från din poetiska penna när hösten kommer.
2018-10-29

  ULJO
Hösten. Sommarens tid för vila. Fint förmedlat
2018-10-29

  Thomas Widemark
Fint skrivet om hösten, med fina rim och ett mycket bra flyt!
2018-10-29

    Birgersdotter VIP
Varm dikt i det stundande kalla.
2018-10-28

  Maj-Lis VIP
Så fint du skrivit om hösten
2018-10-28

  Palett
Fin dikt om höstens glädjeämnen, !
2018-10-28

  morgonstjärna VIP
så härligt skrivet
och en vacker bild på peacerosen
varma minnen de bästa som finns

de ur hjärtat vinns <3

2018-10-28

  Lena K Nilsson VIP
Fina ord om hösten!
2018-10-28

  Lynx63 VIP
Å så bra skrivet. KRAM =)
2018-10-28

  Niliboy
Jättefint om hösten, de fallande löven å den vackra rosen!
2018-10-28
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP