Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HÖSTKALA GRENAR

Se på trädets kala grenar
men se dem inte
död och grå
Nej stanna upp
ta ett steg
gå lite närmare ändå

Se på redan färdig knopp
och små små hårda hängen
Dom talar om för oss om hopp
och att det inte dröjer länge

Dom är ej rädd 
för kalla dagar
dom tycker nog 
att vår är strax
där dom sitter omslutna 
i ett hölje utav vax

När så solen kommer åter
dom växa ska ock sprängas ut
Där vi ser det nya lövet
som bott i knopp
till vinterns slut

M-L




Fri vers av Maj-Lis VIP
Läst 263 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-10-28 17:38



Bookmark and Share


  Minkki VIP
livets under är det, vare sig det är själen eller träden som möter vintern
2019-01-19

  Lars Hedlin
Mycket fint skrivit!
2018-11-05

  P-E-H
Vacker och underlig är naturens tidevarv. Skön poesi som känns!
2018-11-02

  Mona Nordkvist VIP
Så härligt!
2018-11-01

    bittemi VIP
Trösterikt i fna ord!
2018-10-31

  Minkki VIP
tröst i höst - en välrimmad påminnelse!
2018-10-31

  ULJO
Naturen är häpnadsväckande. Plötsligt död men lika plötsligt full av liv igen. Ett under
2018-10-29

  ResenärGenomLivet VIP
Härligt att kunna se framåt istället för att bara se på hur det ser ut nu...fint...
2018-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Maj-Lis
Maj-Lis VIP