Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det har fallit på min, och andra människors lott, att komma med en simpel och hyggligt egen förklaring på ord som sägs finnas i 'mera verkligheten'. Växten på bilden råkar finnas med en vägg i bakgrunden, det är då den som menas.


Dagens förklarade ord 2018 10 28





Skuggveronika
-
En växt som lever i skuggan
av sin mer kända syster, Klängveronika.

En betydligt mer 'klättrande' typ av individ.
Även andra individer med andra namn
kan spåras till fenomenet ifråga.

Att vara en växt är ibland att föredra
om vanan att klättra över väggar
ingår i de mer primära sätten att breda ut sig.

Det lär finnas 'hur många sorter som helst'
av just släktet veronika.
Men det sägs även om människor,
utöver sporten att klättra och klänga.

Skuggveronika är en mer skygg sort
och inte ens på uppmaning brukar den syssla med
att klänga och samla sig i gäng.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 109 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-02-27 00:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP