Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bokslut över mina trädgårdar

Många är trädgårdarna
där jag odlat, skapat och drömt.

Ibland har grunden lagts
men oftast har det varit vilande åker, bara väntandes mig.
Och jag har stannat ett tag.
Brutit ny jord,
skapat liv och rörelse.
Men uthållig har jag aldrig varit
med trädgårdsmått mätt.

Jag har rest vidare,
låtit någon annan skörda
som om det var min lott.

Nu börjar tiden tryta
så nästa trädgård
ska vara för mig att bara njuta.
En gödselgiva då och då
ska vara allt vad kärleken behöver.




Fri vers av Livet1 VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-10-28 20:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Livet1
Livet1 VIP