Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Funderingar!

I morse hade vi -tio grader. Nu kommer vintern.
Pudervitt på marken, allt är frostvitt.

Bilrutor skrapas ute på parkeringen.
Glad är den som satt på kupévärmaren i går kväll.

Själv går jag inne i värmen och mår gott.
Har letat fram fågelmataren, den ska sättas ut i dag.

Satt två talgoxar på balkongräcket och klagade.
Underbart att titta på alla dessa olika fåglar som äter av det vi ger dem.

Har börjat kolla i sju sorter "bakboken" vad jag ska baka för julkakor.
Blir bara några sorter nu för tiden, som barn och barnbarn tycker om.

Tankarna går till min svärmor, hon hade alltid minst sju sorter till jul.
All julmat lagade hon från grunden, tog reda på allt på grisen.

Hon och mamma lärde mig mycket om matlagning.
Jag kan koka pölsa, göra julkorv, kalvsylta m m.

För övrigt tycker jag att julen har blivit något av ett jippo
och gynnar enbart handeln.
Vi människor får dras med stressen som skapas omkring hysterin.

Nu ska jag ta en kaffemugg och kardemummaskorpor.
Ha en bra måndag alla!





Fri vers (Fri form) av Ezmeralda VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-10-29 10:58



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Mitt i klivet
får Du till nå´t
skrivet om livet!
På det fick vi
hänga me´
tack för det!
2018-10-30

  Marita Ohlquist VIP
Ja, nu samlas fåglarna i våra trädgårdar
ett tydligt tecken om att vintern är på ingång.
Stod just och tittade på murklockans blå blommor som hukar sig i vinden.
Angående julhandeln så är postlådan ofta full av reklam, lägger det i pappersåtervinningen.

2018-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Ezmeralda
Ezmeralda VIP