Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

RIVA OCH BYGGA

 

Att göra fel är lätt

att göra rätt är svårt

 

gamla hus med själ

och historia rivs

 

nya byggs för de rika

de fattiga blir utan

 

husen står nära

med full insyn

 

bara en smal gata

eller trottoar emellan

 

maten på tallriken

bjuds grannen på

 

att gå naken

i egen bostad

 

ett begånget brott

om grannen är pryd

 

privatlivets helgd

blott en chimär

 

mitt hem är min borg

har spelat ut sin roll

 

borgen tillhör även

grannen mittemot

 

men byggföretagen

gnuggar händerna

 

för profiten




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 308 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-10-29 17:18



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Tack och lov att man fortfarande kan bo lite avskilt...bra skrivet...
2018-11-03

  Petter Wingren
Orättvisor och maktmissbruk lyfter du ofta fram med utsattheten som skugga. Där skuggan är verklighet och makten är skuggspel. Här är det den konkreta nakenheten i den privata sfären som hängs ut i offentligt byk.
2018-11-01

  SatansSon VIP
minnsbjörn ulveaus fröken fredriksson. alltså inget är ändrat. hyckleriet slutade inte ens p.ga abbastjärnans visa.
2018-10-30

  Niliboy
Ja vi hann röra på oss innan den stora
Profiten tog över. De rika å fullnärda har ingen tumme i ögat. Men det kallas ju välfärd å alla vill ha det!
2018-10-30

  Feliaxel VIP
Man undrar ibland hur dom tänker dom som bestämmer vad som ska byggas eller rivas
2018-10-30

  Poeten Salvador VIP
Ett getingbo
2018-10-29

  Marita Ohlquist VIP
Privatlivet försvinner
allt sker för öppen ridå
byggarna jobbar så fort de hinner
men vill inte ha sin bostad så!
2018-10-29

  ULJO
Så fint
2018-10-29

  Öknens Ros VIP
Tättbefolkade områden tvingar folk till ofrivillig närhet.
2018-10-29

    Dan Myrbeck
Bra skaldat - instämmer!

Rot gör att girigheten
slår rot.

2018-10-29

  DavidM VIP
Kärnfull samtidsskildrande text i medryckande takt. Snyggt konstruerat.
2018-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP