Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ja gör det! Gör det själv!

Det var totalt laddat med klumpar
i bröstet där elden brann
det som för människors öga man dumpar
när man i stor nedgång sig befann...
Inte nedgången alls till sin yttre kropp
för den som vanligt lyste upp så grann
men ingen såg bakom skalet
hur det skrek i en så helt galet!
Så till slut tappades
berättarrösten bort
gick upp i rök
och bara försvann!

Men hur en trasig kropp och själ orkat
att själv ta sig upp av egen kraft
efter nedåt dopp...
Det har jag undrat mången gång
men nu har jag själv varit där...

Det gällde att titta in i sitt ankare på nytt
efter något som innan mycket för
en betytt. En liten ljus glädje idé dök
upp därifrån, den fyllde sen direkt på:
Orka Vidare Gå Depån!




















Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-10-29 17:50



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
fin text om detta svåra att återfinna ljuset när det slocknat
2018-10-30

  Solstrale VIP
Så sant, man orkar mer än man tror och kan förstå... Ljuset inom en, alla de ljusa punkter av livsglädjen minnet faktiskt lagt på minnet, och spelar upp precis när man håller på att tappa hoppet, just då, just så... Underbart att berätta om, då andra lär sig känna igen sitt inre ljus!
2018-10-29

  lodjuret/seglare VIP
Har känslor både till och från, inför 'katastrofer'. På fjortonhundratalet skulle vandaler väl 'hänga i närmsta träd'...? Men vem bryr sig om vad som 'händer på andra håll i världen', där offer räknas inte i hundratal, utan i hundratusen tals. Här mest olyckor på närmare håll. Javisst ja, det var ingen olycka, det var en hämnd för att 'biljetter hade ett pris'. Litet som att gå in i en affär och förundras över att varorna kostar pengar... Det är väl bara människor på barns nivå som förundras över att 'allt har ett pris'?
2018-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt