Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Cirkus


Smärta


Vi njuter av popcorn
skrattar och ler

En biljett löste inträdet
första parkett

Här är det cirkus

Blickar som flackar
litar man på människorna man ser på scen

En fanfar på trumpet
visar upp hela truppen
cirkusfolk som förväntas upp på scen
trick och en viss balans
här är det inte bottenlös tristess

Men var är cirkusdirektören
med sin speciella röst

Nu hör man direktören
han ger klartecken till en färd genom cirkusvärlden

Det stinker svett
piskan viner
hovarna slår
sågspån som krattas av och an
En spröd liten kvinna
kokett virkat med spets paraply

Som Linus på linjen på tå

Tänder blickar
att våga
kallsvettigt publiken ser på

Ett liv i hård skola
som tärningar två slås

Cinq et deux




Fri vers av Karina"Kia"
Läst 493 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-10-29 23:38



Bookmark and Share


  MALVAA VIP
SÅNT ÄR LIVET, EN STOR TEATER
2018-11-05

  Lars Hedlin
Så mångsidig och full av starka känslor och liv...kram
2018-11-05

  Fem hjärtan VIP
Vilken härlig text att tolka fritt..!
2018-11-02

  Anya VIP
Jag tänker som Marita här. Cirkusen kan likaväl vara en metafor för livet. Levande skrivet.
2018-11-01

  Marita Ohlquist VIP
Bra text som får mig att tänka att det finns många liknelser mellan en cirkus och livet!
2018-10-31

  Chawa VIP
Till glädje och spänning för oss i publiken, men det vi inte ser är det hårda livet som ligger bakom… Textens titel talar om det underliggande som oftast ingen ser. Bra och bildrikt!
2018-10-30

  Blomma-Stjärna VIP
härligt detaljerat så att läsaren kan minnas ett eget cirkusbesök
- tycker om den överraskande länken till Linus på linjen :-)
2018-10-30

  Nils-Robert
Fin poesi om en cirkusföreställning. Framkallar minnen då barnen var små. Och även då jag själv var liten.
2018-10-30

  aol
Underbart så berörande fint skaldat,
2018-10-30

  ULJO
"Som Linus på linjen på tå" Gillas
2018-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Karina
Karina"Kia"