Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alldeles i början

 

sol bryter dimman tvekande och stilla

ur nattens efterbörd av gråhet vaknar

det ljus som skänker snön vad mest vi saknar

när värmen driver istappsdropp att trilla

 

bersån är fylld av vingande och locksång

småfåglar pickar solrosfrö och fläsksvål

förgäves letar skatorna ett festmål

ekorren försöker snatta gång på gång

 

dagarna växer i timmar vi hoppas

livet gror under skrumpnande drivorna

och vårån i dalsänkan forsar med fart

 

grenverk står nakna men löven ska knoppas

drömmer om återuppståndna vivorna

längtan bär iväg hjärtat; snart mycket snart

 

 




Bunden vers (Sonett) av Per Rydberg
Läst 206 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-10-30 10:40



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Texten är läst och lagd till mina erfarenheter.
2018-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg