Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spegling

 

Natten speglar sig
i mitt onda öga

Lämnar grumlingar kvar
och lämnar mig

Jag ser fragment av
mitt tidigare liv genom
de små ärren

Ljuset plågar mig
och mörkret döljer
min oförmåga

att se klarhet
och nyanser

Jag vänjer mig sakta
att synskärpan avtar
att synnerven hotas

Drömmer om att få uppleva
regnbågens skönhet igen
med alla färger

Rena och oförvanskade




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 523 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2018-10-30 14:24

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Ibland uppväger naturen en brist eller
försvagning av ett sinne med förstärkning av ett annat, kanske hörsel.

2018-11-04

  Valter Örn VIP
Känner igen detta hos mig själv. När man åldrats har man redan upplevt det mesta av glädje och sorg. Allt det barnsligt naiva som vuxna människor ägnar sig åt i radio och tv känns så ointressant.
2018-11-03

  Blomma-Stjärna VIP
fint beskrivet
och mycket förståelig
din vemodslängtan efter ogrumlad syn!
2018-10-31

    ej medlem längre
Vemodigt vacker!
2018-10-31

  Stefan Albrektsson
Texten har någonting smygande hotfullt över sig (ärren, grumligheten, ljusets plåga, osv)... det ger god tyngd åt texten. Ögat är ju så personligt och nära - och när det sviktar mörknar det i mer än en bemärkelse.
2018-10-31

  Bodingen VIP
Finemang text om det oundvikliga åldrandet, Uppfinnar-Jocke, hit med en tidsmaskin, NU!
2018-10-31

  Eva Langrath VIP
Fint formulerad text om åldrandet som smyger sig in i alla sinnen och fördunklar ljuset undan för undan
2018-10-30

  Feliaxel VIP
Så är det när åldern gör sig påmind
2018-10-30

  Kungskobran VIP
När man blir gammal och svag
går man miste om många behag
hörseln brukar komma först
sedan är det ögonens törst
det är som de e
inte mycket att göra åt de
var bara glad och le
2018-10-30

  Mfredrik VIP
Bra bra bra
2018-10-30

  Öknens Ros VIP
när synen sviker sviktar ett av de viktigaste sinnen vi har.
2018-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten