Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


läste en levnadssvärta fylld av sot


vad händer om



skam över den som utsätter barn eller vuxna
så de lever skulden, fråntas barndom
sitt liv sina möjligheter
(ett övergrepp kan vara fysiskt men även psykiskt)

de lever den dag och natt
för barn gör inte som vi
då vi gnyr över stenen i skon
de bär bördan inom sig
den växer tills vargarna ylar
bland träskmonstren
blir ångesten bland utmarkerna
gör ont
gör ont gör illa

de får aldrig leka barn
skratta i solen
hålla mor i kjolen
få trösten då de faller
från trädet skrubbsåret på knäet

vad händer då sagoprinsessan faller ur handen
och prinsen blir uppäten av den fula draken?

det är ju så barn tar ofta på sig skulden
de tror allt är deras fel och skuldbelägger sig
de är liksom djuren helt skyddslösa beroende
av den värnande handen
när den inte är det blir skadorna både fysiska
och psykiska

vad händer i framtiden när de oskyldiga lammen jagas av vargen i EU och i andra europeiska länder. Pedofiler från mellanöstern får uppehållstillstånd
pedofiler älskar lammkött på tallriken

vad händer i framtiden. EU importerar pedofiler som sprider sin odör där det finns småbarn, dagis, lågstadieskolor, barnläkare ...
vad finns under ytan?


vad händer med oss i den gröna morgonen
vem vill inte vara ett hjärta
en näktergal vars dallrande tunga
droppar pärlor över blad

vem vill inte vara ett hjärta
i den klara morgonen
men vad händer med oss
om någon häller grus i bägaren

i den gröna morgonen


Tänk på tänk före tänk om




Fri vers (Modernistisk dikt) av morgonstjärna VIP
Läst 366 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-10-30 18:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP