Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


På lördag är det Allhelgonadagen, tid för eftertanke och tid för att minnas de som gått oss före.


Stillhetens ljus

Det brinner ett ljus
på pianot i kväll
toner av beröring
en stjärna dalar
någon har slocknat
som dagarna gör
inget blir för evigt
tårarna skvalar

Det brinner ett ljus
vid en vård i natt
de som har lämnat
i tankarna finns
en kruka med ljung
på ett fat av lera
namnen som ristats
något vi minns

Det brinner ett ljus
en låga i sakristian
församlingen sjunger
psalm för flydd själ
kantorns preludier
väcker tankarna
bokstäver talar
vill historiernas väl

Det brinner ett ljus
i lyktan av snö
fotspår i rimfrost
de som gått före
skuggorna viskar
hymner i skymning
vördnaden i ljuset
tidens snöre

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 325 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-10-31 20:11



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket mycket fint :)
2018-11-05

  ResenärGenomLivet VIP
Finstämd dikt...
2018-11-03

  Marita Ohlquist VIP
Text som berör!
Vemodsvackert om kära som inte längre är i vår närhet!
2018-11-02

  Nils-Robert
En dikt med vemod och tankarna går till egna nära
2018-11-02

    Elisabeth Nilsson VIP
En varsam och vacker hymn till de som gått till annan plats, från livet.
2018-11-01

  Ewa-Britt Nilson VIP
G ått före då
Å dessa nu
T änker vi på
T id som var...
& bra det tas upp...



2018-11-01

  M.Eta
Vackert och sorgligt på samma gång!
2018-11-01

  DavidM VIP
Varsamt, vackert och atmosfäriskt framfört.
2018-11-01

  Feliaxel VIP
Vackert vemod
2018-10-31

  Magdalena Eriksson VIP
fint. som en sång som vill väl.
2018-10-31
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO