Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Motpol

 

Vi sitter med ryggarna

mot varandra

din blick så fjärran 

och min så bedjande

Jag förstår inte och du 

försöker berätta

med ord som har stockat sig 

inom dig

Jag skulle aldrig överge dig 

det vet du väl

även om himlen rasade över oss

Men du når inte in

i mig

och hela tiden

brusar det av ord

som snurrar som 

en centrifug

Jag måste få veta

Jag måste ha klarhet

du måste förstå

att jag behöver 

struktur för att fungera

så hjälp mig förstå

så att vi klarar det här

 




Fri vers av StinaJ VIP
Läst 343 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-10-31 11:43



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Starka känslor och kanske val! Berör inom! kram
2018-11-05

  ResenärGenomLivet VIP
Svårt när man inte "talar samma språk"...något man behöver lära sig i ett förhållande...
2018-11-03

    ej medlem längre
En text som griper tag i könskampen enligt min läsning, men alternativa scener är flera. Det jag fångas av är kampen mellan tystnad och ord och undrar stilla: hur kommer det sig att kvinnor ofta är så "på". I min läsning uppfattar jag "jag" som en kvinnlig röst. Det här har Du lyckats bra med. Du har skapat något verkligt. Inte önskvärt i USA, men dock i Sverige.
2018-10-31

  Marita Ohlquist VIP
Bra formulerat om kommunikationens betydelse.
2018-10-31

  ULJO
Öppen kommunikation är viktigt för att kärleken ska kunna ge god frukt
2018-10-31

  Feliaxel VIP
Svårt ibland att sätta ord det man vill förmedla
2018-10-31
  > Nästa text
< Föregående

StinaJ
StinaJ VIP