Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det har fallit på min lott att förklara min egen version av verkligheten för 'oinsatta' individer. Nu var det länge sedan jag hörde något av eller om Anita. Men det kan ju finnas fler än en som heter eller kallar sig så och vurmar för pyssel.


Dagens förklarade ord 2018 10 31






Juanita
-
En del i söderut liggande miljöer uttalas det som namnet 'Juanita', eller möjligen 'Huanita' eller 'sjuan Ita' (surfplattan medger stavningen bara om stort i är förekommande i ordet, alternativt blir det annars Italien eller IRA. Eftergifter är en tvungen att göra ibland. Det kallas att anpassa sig efter omständigheterna.) I andra fall, det som även förekommer här, är det mer svenska 'Ju, Anita'. Vilket ibland kan passas in i litet olika meningar och sammanhang. Tänk dig själv en mening med ett visst innehåll. Kanske 'det passar ju, Anita'. Om du lägger pussel eller söker passa in tid och plats i ett schema...




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 369 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-03-03 20:53



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Ja, det finns ju även en hubot som fått namnet Anita, dvs i den redan sex år gamla serien Äkta Människor, som skildrar hur diverse människor behandlar sina möjligtvis humana robotar, till jobb eller sällskap eller dylikt [och vars svenska manus ett antal andra länder antagit som grund för egna tv-produktioner] - så det blev ju denna skönhet jag föreställde mig nu!
2019-03-03

  Bengt H VIP
Intressant med de små sakerna i livet. Kan känna närvaro inför det enkla.
2019-03-03
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP