Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En knarrande sko o den försvunna spänningen


Drama turgin
Tog sin hatt och
Gick. ..

Ingen någon
Spänning fick

Drama turgin
Lekte granne

I Guds rum
Med Gud-run
Och Gud-mund


Tänk så många
Barn de fick

Som skulle kasta sig
ut genom livets instängdhet

Efter deras gemensamma
Home-run

Och Ibsen spatserade sakta på
den knastertorra grusgången

Blåste ut rök från ciggaren
Med de stora polisongerna
svagt fladdrade för vinden

Och kände inspirationens
Ande tändas inuti

Som skulle bli till flera
Odödliga Dramer

I mänsklighetens
trånande
Föreställnings-värld

Och allt var återställt
Igen

Det svarta och vita
På var sin sida om

det gemensamma

spänningsfyllda Kretslopps
myntet. .. ännu en tid.




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-11-01 05:27



Bookmark and Share


  bumerang

letar med "spänning" efter "en knarrande sko"
"I mänsklighetens
trånande
Föreställnings-värld"
Svårtolkad, för mig.
Men njutbar läsning

2018-11-01

  objekt3
Fina Siv och Gunne - Tauma
2018-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP