Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


höstdikt


När sista löven faller

När sista löven faller

De sista löven faller
och kylan vinner mark
Höstens vind är bister,
så hård och viljestark

Himlens gråa skyar
gör sinnet tungt och trist
naturens ljuva färger
besegrades till sist

jag kämpar för att hitta
mitt ljus i dunkla dar
bemärka och värdera
allt värdefullt jag har

Det finns i hemmets trygghet
vid brasans varma glöd
i skratt kring middagsbordet
i vännens famn och stöd

bland soffans mjuka kuddar
i film och böckers värld
bland barnens prat och tankar
en stund så minnesvärd

i morgonmörkrets stillhet
bland dussin tända ljus
bland fleecebeklädda filtar
en söndag inomhus

Jag finner mig i nuet
en tid som tycks stå till
Jag fogar mig i väntan
min längtan till april

Min lycka finns om hörnet
i marken gror ju frön
jag stretar genom vintern
i vår får jag min lön

©JessicaMarieOlsson2018
#Vibergförlag

 

www.facebook.com/jessicasdikter




Bunden vers (Rim) av Jessica Olsson VIP
Läst 582 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-10-31 22:46



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ypperligt!
2018-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Jessica Olsson
Jessica Olsson VIP