Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Taggar och inga ros

 

Krånglig!
Tränger sig drömmen i min sömn
Och torterar mig

Suddig!
Visar sig drömmen sig i min sömn
Och till livet jagar och vettskrämmer mig

Mäktig!
Tvingar sig drömmen i min sömn
Och krav ställer på mig

Från en äventyr in i en annan äventyr
På flykt
På flykt

Barfota är fötterna och blöder
Slitna är händerna och blöder
Trasig är själen och andfådd

Västskrämd ylar jag till himmeln
Skydd!
Skydd!

Hör inget liv bara sus
Ser inget ljus
Taggar bara taggar och inga ros

Någonting händer mig nu i drömmen
Någonting har hänt mig då i drömmen
Någonting sker med mig alltid i drömmen

Aldrig är jag samma person igen
Aldrig bar jag samma själv igen
Aldrig vaknar jag ur mardrömmen ut igen

Taggar gav mig Gud i livet
Taggar byggde mitt liv på
Stupat … taggar… människan




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 157 gånger
Publicerad 2018-11-01 10:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP