Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Flundror och snabba skarvar.


LANDA FISK!

Tidig morgontimme, fiskebåten angjorde
kajen för att landa fångst en mager sådan,
men flundran var fet och fin, hjälpredan
var inte riktigt okey, snubblade och for
mellan kaj och båt tappade helt sonika
fyra lådor fisk i sjön. Skepparen svor och
gormade, skarvarna var kvicka i sin dyk,
tog vara på gratismaten.

Hjälpredan såg olycklig ut och försökte
förklara olyckan men med mindre lycka,
skepparen skrek och hävde ur sig:

- " är det mitt fel att du super..." detta
blir din sista resa med mig.




Fri vers (Fri form) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 164 gånger
Publicerad 2018-11-01 12:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje