Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


medmänsklighet och värme kommer närmre

 

de små gesterna

bejakande

inkännande

välkomnande

 

de korta fraserna

välvillga

välmenande

inkluderande

 

de enkla handlingarna

leende inbjudande blick

ordval som bjuder in

attityd som tar emot

 

medmänskligheten

det enklaste av enkla

om än den minst anade

ett brev, en hälsning, ett leende

någon som sträcker sin hand

ett vakande öga vid avstigning

en medresenär som vill hjälpa

ett hej ifrån grannen eller främlingen

 

din insatts för ett mer medmänskligt liv

är att du vill själv vara medmänniska

 

att du är beredd att dela med och ge

inte av dina medel i kronor utan i

att bjuda på dig själv i några sekunder

det är det enkla som kan rädda livet

på den som befinner sig i andlig 

och själslig nöd eller blivit rädd för livet

 

det är inte de stora förändringarna

som leder till stora vidunderliga resultat

det är de små uppoffringarna 

i vår och andras attityd i vardagen

som leder oss närmre livet 

som ger oss ett större utbyte

bringar glädjen till våra liv

 

det tar oftast bara några sekunder

att förändra livet till något härligt

men lika snabbt om vi inte ser upp

frånvändhet kan leda till något förfärligt

 

se upp från surfplatta padda och telefon 

le och ta in din omgivning

några sekunder kan förändra allt

till det bättre för någon och dig själv 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 272 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-11-01 12:25



Bookmark and Share


  Fem hjärtan VIP
En väldigt fin och viktig text!
2018-11-02

  Valter Örn VIP
Den här facklan lyser upp min natt när jag läser texten klockan 03.29.
Bokmärkes
2018-11-02

  Poeten Salvador VIP
Dessutom säger psykologerna att det är rena hälsan att prata med okända
2018-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP