Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sagans verklighet

En gång för länge sedan
blev en ung man
som till en början knappt kunde stå
på sina kalvben
prövad
och han höll stånd mot ondskans krafter

han räckte den som var svag sin hand
och gav föda till den som var hungrig

och alla barn som lyssnar
tror på konceptet modig
vänlig och ärlig

kanske är sagan
innerst inne
sann

kanske är dygden
sin egen belöning

kanske en vanlig hyresrätt
och en partners kärlek
är lika mycket värd
som ett kungarike
och ett prinsesshjärta?







Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-11-01 22:23



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En text som du skrivit bra med själ och insikt!
2018-11-05

  lila fjäderblomman VIP
klart vi ska hylla mod, vänlighet o ärlighet - en verklighetens hjältesaga! Underbar slutkläm! Svar : Ja!
2018-11-02

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra och tänkvärd text! Jag tror att kärlek är mera värdefull än gods och guld.
2018-11-02

  Marita Ohlquist VIP
Det mest värdefulla i livet, kärlek, värme och gemenskap, är inte beroende av var man bor eller vilka privilegier man har!
2018-11-02

  Feliaxel VIP
Lycka hänger inte på annat än vår kärlek till varandra
2018-11-02

  ULJO
Lycka ligger inte i välatånd
2018-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP