Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

En labyrint av svarta dörrar

Jag har rökt pipa hela dagen. Det var solen som fick mig att göra det. Jag är en färg. En blomma som aldrig vissnar. Det regnar i mitt vardagsrum. En ängel sitter där, svarta vingar. Ibland är jag ute i min trädgård, men den är inte längre sig lik. Den har växt sig ofantlig, expanderat till oigenkännlighet. Den har förvandlats till en vidsträckt labyrint, en labyrint av svarta dörrar. Alla leder till samma plats, så jag hittar inte ut. Men en dörr är en spegel. Vår värld är bara reflektionen av en annan och vi finns på två ställen samtidigt, kanske flera, kanske oändligt många. Jag plockar en ros ur mitt minne och doftar mig själv till söms. Jag är en färg, kanske flera, kanske ett oändligt antal sådana. Men i kväll är jag röd, röd som kärlek, som rosor och vidunderliga fjärilar.
Fri vers av Joakimnordbrandt
Läst 863 gånger och applåderad av 28 personer
Utvald text
Publicerad 2018-11-02 07:55Bookmark and Share


  AiA Maria den fria

Allt som finns är kärlek
Ikväll ”röd som kärlek”...
Tack för delad ”röd”
2018-11-14

  Lottie Ålhed VIP
Underbart vackert !!!
2018-11-09

    ej medlem längre
I'm in love with this poem!
2018-11-08

  lodjuret/seglare VIP
En del individer sitter och väntar på äventyr, som skall greppa sittande eller de som flyr, om det som kommer inte är förväntat, blott önskat och som trängtat, ej förstånd hava de att själva skapa vad som de bryr...
2018-11-06

    ej medlem längre
Du möblerar tillvaron på ditt alldeles egna sätt - lämnar dörrar öppna för oss som läser. Det är en konst Joakim!
2018-11-06

    ej medlem längre
För varje ord finns en mening, för varje mening växer en ny värld fram. En text för både tanke, själ och hjärta. Bit för bit målar du upp och färglägger en mörkertyngd värld. Det är underbart att se hur du har utvecklats. Fjärilen har äntligen lämnat sin puppa!


2018-11-03

  Kungskobran VIP
Dörren är stängd
hittar inte ut
men jag finns kvar

Minnena växer i mörkret
tar över min existens
söker en utväg

Utvägar finns
hoppet ger aldrig upp
för den som finns kvar

2018-11-02

  DavidM VIP
Alstret ger en väldigt tydlig förnimmelse av närvaro. En närvaro som växer i skenet av alla ställen som skulle kunna besökas. Den stora trädgården trollbinder.
2018-11-02

  henke_r
Hela texten är som en expanderande blomma. En hel värld inryms innanför bladen och den som får plocka denna skönhet i den litterära trädgården kan skatta sig lycklig.
”Vår värld är bara en reflektion av en annan” anspelar lite på Platons filosofi om vårt parallella universum. En mycket tilltalande och sofistikerad text.

Lite konstruktiva saker bara inför kommande bokpublicering (förutsätter att detta mästerverk kommer tryckas så småningom.

1. Doftar mig själv till sömNs ska det vara, såtillvida du inte är ute efter att skapa en annan innebörd:)

2. Pipan är en tydlig markör för den psykadeliska resa som tar vid. Mellan raderna kan man se en haschtripp eller någonting helt annat, vilket tyder på hur mångbottnad och välskriven texten är. Jag bara funderar lite om det inte blir lite för uppenbart att ha med just ordet pipa i början. Man skulle inte kunna Linda in den i en metafor så att ganjareferensen inte blir alltför uppenbar? Typ ”Jag har inhalerat ett fält av grönska”. Kanske ingen jättebra metafor, men du fattar nog hur jag tänker:)

Hoppas du tycker det är ok att jag kommer med lite alternativa infallsvinklar. Tycker det är alltför lite konstruktiv kritik som ges på den här sajten numera. Våga även ge mig lite att arbeta med om du exempelvis skulle uppleva att jag har överflödiga radbrytningar, oklara metaforer etc. sen behöver det inte innebära att du bör ändra din text. Du vet alltid vad du har för syfte med den och ser den med andra ögon än oss andra.
2018-11-02

    ej medlem längre
Jag upplever det som om Du ändrat till en ny stil. Jag tycker om det flytande täta, men ändå snabba klipp. En fungerande text att fundera över och leva i.
2018-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Joakimnordbrandt
Joakimnordbrandt