Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Adams ursäkter - variant nr 1

Men - Hallå!
Jag har inte bett om det här!
Plötsligt bara finns jag.
Varför?
Vad är meningen med det här?
Utplacerad mitt i spenaten.
Förbannat kallt är det också!
Kan notera att de andra djuren har päls,
men inte jag.
Jo, förresten, där ålar det runt ett djur
helt utan päls...
En jämlike alltså.
Visar sig vara en riktig cool polare.
Han har tydligen slingrat runt här ett tag...
Orm kallar han sig.
Fick en del handfasta råd av denne Orm...
Han informerade mig om ett "väsen"
som stryker runt i omgivningarna.
Detta "väsen" kunde ställa till problem
om man inte är på sin vakt.
Bland annat är det förbjudet att äta
av frukten från ett speciellt träd.
Varför plantera ett träd med frukt
om man inte får äta av den?
En aning lömskt är det...
Så Orm och jag knyter en allians.
Mot detta "väsen" ska vi kämpa.
Tydligen har "väsendet" förstått detta
och försökte slå split emellan oss.
En morgon när jag vaknade fanns plötsligt
en Annan nästan likadan som jag!
Helt utan päls också.
Orm och jag förstod genast att det
var det osynliga "väsendet" som sänt henne
för att spionera på oss...
Orm rådde mig att hålla god min
och gemensamt beslutade vi att
göra oss av med henne.
Orm lurade den Andra att äta av den
förbjudna frukten i hopp om att straffet
skulle bli förintelse och uteslutning.
Men detta "väsen" , detta obegripliga "väsen"
straffade både mig och den Andra.
Vi blev utestängda från den grönskande
värld vi vistats i och stod plötsligt
på en karg, hård och stenig och stenig plats.
Av Orm syntes inte ett spår.
Den Andra såg mycket nöjd ut och sakta
kom insikten. Det var Orm och jag
som blivit överlistade.
I denna stund fattade jag beslutet
att motarbeta denna Andra med alla medel.
Aldrig, aldrig, aldrig ska jag sluta fred
med Andra. Evig ovänskap kommer alltid
att vara mellan oss.
Den Andra som tog min Orm ifrån mig.












Fri vers av Stardust VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-11-02 15:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stardust
Stardust VIP