Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pojken

Pojken
i sandlådan

lastbil
av plast
av tyngd

hur den starka
dieselmotorn arbetar

intensiv blick
fäst vid dess
krängande
rörelse

tar dess styrka
i motorljud
med munnen

kör sand
till vägarbete
genom väldoserade
kurvor upp mot
högländer

i motlut
griper motorn
ansiktets
alla muskler

salivstänk
runt stånkande
cylindrar

njuter kraft
i kropp

makt att
göra skillnad




Fri vers av Petter Wingren
Läst 196 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-11-02 19:28



Bookmark and Share


  Cikoria Blå VIP
Minns pojkarna som lekte här på mitt kökdgolv för en massa år sedan
Jag var så fascinerad av deras perfekta imitationer av motorljud, av skrikande däck och av alla ljud ett motorfordon har när de far fram.
Din dikt fick mig att tänka på det.
2018-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren