Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En arm apstlahästryttares klagan över det svenska höstvädret.


Busväder

Vädrets makter driver oss gäck.
Solen oss nekar att värma min häck.

Vinden visslar och ylar i var vrå.
Jag vill bara vända om och hemåt gå.

Men frisk luft är nyttigt det sägs.
Så här är jag nu bland yrande blad och gnejs.

Jag biter ihop, grinar och svär.
Undrar stilla: Varför är det så här?




Bunden vers (Rim) av Gucke
Läst 189 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-11-02 22:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gucke