Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ge livslust vidare

Vuxna
som leker
därför
att dom
tar leken
på allvar

vuxna som
improviserar
därför
att dom
tar livet
på allvar

vuxna som
är sig själva
därför
att dom
inte tar
sig själva
på för stort
allvar

älskar
vara bland
unga
utan att
bry sig
om ålder

åldras
och mogna
sig allt yngre

klokare
men allt
mer naiva

begränsade
men allt mer
frigjorda

ge livslust
vidare
till de
unga nu

som vägrar
dricka kaffe
på fat

de ska vandra
på tunna trådar
in i det
fördjupade skrattet




Fri vers av Petter Wingren
Läst 176 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-11-02 23:02



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Daedalus som förenar vexus och puer
Både mognad och ungdom
2018-11-06

    samole
Jag tippar att min kommentar, "naiv dikt", tas emot med öppna armar.
2018-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren