Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grövre

Det grova brödet
är bättre
att tugga
än det fina
med sina snabba
kolhydrater

men det grova skämtet
med sina snabba
associationer
är sämre
att tugga
än det fina
mer svårsmälta

vi äter snabba
kolhydrater
och skrattar
åt de grövsta
skämten

men skämtet
liksom brödet
fastnar lätt
i halsgropen
och erbjuder
ingen varaktig
behållning

vi blir grövre
utvändigt
och invändigt
samtidigt

ät bort
det grova våldet
drick det
finstilta
droppa
nyanser
i öronens
skavsår
se skillnaden
mellan
spegeln
och jaget




Fri vers av Petter Wingren
Läst 245 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-11-03 00:23



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Som alltid klokt och tänkvärt diktat. Man kan bara stämma in i din tankegång.
2018-11-03

    ej medlem längre
Kloka ord som jag tar till mig och instämmer i. Gillar upplägget och den underbara sista strofen som visar upp en djupare sanning.


2018-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren