Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skilda världar

Jag är satt till denna värld jämte dig
frihet är min vän och ingår i mig
Men det jag äger väger lätt hos dig
ty mammon är den onde för mig

Allt fattigare kanhända får jag gå
av en skamlig pension och banal
Banad är min väg men lever ändå
lyckligt nöjd, utan samvetskval

Skorna jag bär, storlek femtiotvå
är aningen stora och vida i sitt fång
Jag vill som andra också kunna gå
genom livet utan tvång

Kunskap är mitt vapen och svärd
att inget mera ont kan kuva mig
Min tillvaro är en enkel vänlig värld
en värld du ej förmådde unna mig

Mitt liv är en källa, ren att ösa ur
och söker ej något ogripbart stort
Jag lever i samklang med vår natur
vad är mera värt och mera stort

Min dag går ej att sättas jämte din
jag ingår i verkligheten som den är
Din flärd är ljusår långt från min
mot det enkla liv jag lever här
.
Trots trolöshet och ont mot mig
vill jag slunga till dig vackra ord
Jag känner att livet åter fyller mig
borta är svek och tomma ord




Prosa av Bysmeden
Läst 207 gånger
Publicerad 2018-11-03 06:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bysmeden
Bysmeden