Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Målning i Görvik


Vi är fyra ögon och ett berusat hav
kastar sig raklångt över klipporna,
bryts med ett vitt fräsande. 

Måsarna hänger knyckande i blåsten
över två svanar, två frågetecken.
Din hand svarar en varm fågel i min.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 322 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2018-11-03 08:59



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fin om havet och fåglarna, metaforen
I like..
2018-11-05

  Magdalena Eriksson VIP
fin och romantisk på ett sinnlig sätt utan att vara flumride och vingar och kittet som ska glänsa.
bara fint och det slitna ordet :närvarande.
jag har turen att kunna känna igen mig i två sista raden.
2018-11-04

    ej medlem längre
En text i tid och rum, en upplevelse som etsat sig kvar med kraft, sånt som resande vid goda stunder kan bjuda på: och så är det flickan (glömt namnet) som när hon löser koden i handen, rusar i väg och försöker sätta ihop sin docka som hon tidigare i ilska slagit sönder. Du har skapat något verkligt, och sista raden är 'överlevnad'.
2018-11-04

  Nanna X
Något man skulle vilja uppleva innan man dör, ju.
2018-11-03

  ResenärGenomLivet VIP
Gillar verkligen din beskrivning av havet och vågorna i första versen...den tar tag i och ruskar om...medan slutet på andra versen känns trygg och nära...mycket fint...
2018-11-03

  TrollTörnTrappan VIP
Fyra ögon förmår ge dubbel värme!! Två i kvadrat får sitt fågelperspektiv??

[Först läste jag "kastar mig raklång över klipporna /bryts..." men riktigt så dramatiskt var det skönt nog icke.]
2018-11-03

    ej medlem längre
Som en målning växer din text för varje ord till en stark inre bild av närhet mellan betraktare och bild.
2018-11-03

  Lottie Ålhed VIP
Vacker text
2018-11-03

  Eva Langrath VIP
Vacker text jag känner havets kraft i vågen bryt och kärlekens kraft i handen som ger och handen som tar emot.
2018-11-03

  DavidM VIP
Mycket njutbar läsning. Havsscenen rymmer både stora djup, stänk av mystik och skön ömhet. Väl författat.
2018-11-03

    ej medlem längre
En vacker skildring av det mäktiga havet och också av en förtrolig gemenskap mellan två människor. Den varma handen som svarar med en tryckning: "Jag finns här för dig". Snyggt med liknelsen med en fågel som svarar på svanarnas form av frågetecken.
2018-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson