Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alla helgons ljus

Hur många ljus

hur många tända lågor

i novembers mörker:

 

frågorna kommer

och jag kan ge svaren

i köpta lyktor

 

men vet att elden

brinner utan stickor

mot svavelplånen

 

att människor

de med namn och minnen

och de utan

 

finns i natten

och genom alla dagar

nu och alltid

 

och själva är

värmen och ljuset

vi andra behöver

 

i vandringen

genom alla helgons

tysta kyrkogårdar

 

 

Elden är

där människor föds

och människor dör

 

ljusen brinner

i spegeln från

Vintergatan

 

 

Jag räknar lyktorna

och gravarnas antal

en lördag i november

 

 

Det är tid

för Alla helgons

hopp om vår

 

på andra sidan

höstens ridåer

av vemod

 

 

 

 

 




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 349 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-11-03 10:48



Bookmark and Share


  Änglaögon
Fint vemod som lyser i novembermörkret.
2018-11-03

  Eva Langrath VIP
Vacker ordvandring
2018-11-03

  Kungskobran VIP
Fin skildring
2018-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP