Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I tillbakablickens gårdag

en tid förlorad medan gravens ögon
tjuvkikar längtansfullt bakom muren

borde, kunde, skulle
tagit din hand när den var utsträckt
och bedjande,
lät istället stoltheten sjunga inom
och föra ut mig till martyrens ensliga ö

så mycket som hade kunna förändrats
i det som kallades för mitt liv
men istället satt jag stolt kvar med
orörd heder och med tomma händer

borde, kunde, skulle
ha visat allt jag kände
men lät ointresset visa sitt falska ansikte
och lät dig löpa i otillgänglig terräng
medan jag krävde mer uppoffring

jag såg min mörka spegelbild i en skitig spegel
och såg ett vrak av något som kallades för jag
insåg att jag aldrig kan gå tillbaka
medan orden föll som ett mantra inom

borde, kunde, skulle




Prosa av Max Poisé
Läst 163 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-11-03 12:29



Bookmark and Share


  DominiQueen
Tragiskt ett uppgivenhetens manifest.

Bra mörk text som kan väcka hjärtstängda.
Kanske blir en reflex att tända ett ljus utsatta av detta mörker?

BRAVO

2018-11-04

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, man slits ofta mellan dessa ord och det är bara du eller jag själv som kan göra valet...
2018-11-03

  WyS VIP
Självrannsakan!

Tur att du inte visste om vad du förlorade när du inte tog handen som sträcktes ut! Man vet aldrig när hjärtats kärlek knackar på dörren!

2018-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé