Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den grymma omsorgen

Det här med kränkningar
och övergrepp
är inget mänskligt undantag
utan regel
Ett spel du deltar i
liksom jag
en scen
en spelplats
där vi kan projicera
barndomens trauman
mot varandra
och leka snäll elak
kylig distanserad
nära intim
snäll och elak
om och om igen

Att vara människa
är att vara grymt snäll
och vänligt elak
tills gränsen suddas ut




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-11-03 12:51



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
En fantastisk bild i välformulerade diktade ord som berör dig och mig lika väl som människans komplicerade förmåga att omskapa relationer på de mest förunderliga sätt. Tack!
2018-11-05

  Eva Helene VIP
Insiktsfullt, bra!
2018-11-04

  Blomma-Stjärna VIP
mycket tänkvärd, välskriven och bra text
- att möta en nödställd med respekt var det tänkt från början
vilket inte fungerar av sig själv om inte nytt engagemang kommer till
istället kom nyliberalism och individualism!
2018-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP