Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Höst

Dammen helt stilla
i höstdis
Några enstaka änder
ligger tysta i vattnet
väntar?

Marken täckt av gula, röda löv
som en prasslig heltäckningsmatta
Buskar som ännu ej släppt sina löv
på avstånd ser de ut som gulbruna små moln
som kramar landskapet

Tystnaden bryts av gässen
som flyger precis över mig
Ställer in sin kompass mot söder
och skriker hejdå
samtidigt som de lägger sig i formation

Ses igen i vår ...




Fri vers av Hedvig Berg
Läst 237 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-11-03 18:47



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det är något visst med plogformationerna, såväl om hösten som om våren.
Jag reflekterar ofta över symboliken.
2018-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Hedvig Berg
Hedvig Berg