Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

novembermeditation



novembers början är mild
röda och gula rosor lyser ännu
på min väg
och korpar och koltrastar
hoppar bland gräs och grenar
ibland med en nöt i sin näbb

solens sneda strålar
spelar
i gyllene trädkronor
och bland fallande löv

men jag gör mig beredd för kyla och blåst
med mössa och halsduk, ankel-och vristvärmare....
stövlar och regnrock
håller mig hjälpligt torr
under regn eller hagelskur
- inte att något väder
ska få hindra mig
från att träffa gänget
- mina egna vänner
mina rara, glada
babbel-bubblare
på Lunds badhus!








Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-11-03 19:34



Bookmark and Share


  Respons VIP
Nej det finns inte mycket som står i vägen för din livsbejakande kraft, vilket understryks i dikten!
2018-11-05

  Lars Hedlin
Härlig text med liv och känsla!
2018-11-05

  Marita Ohlquist VIP
Härligt när gemenskapens drivkraft är större än vädrets motstånd!
2018-11-05

    ej medlem längre
Åh, är det Stadsparkens rosor och gyllene trädkronor? Härligt bubblande text. :-)
2018-11-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Härlig och levnadsglad text om att övervinna hinder, för att kunna njuta av glatt sällskap och bad.
2018-11-04

  Karina"Kia"
Härligt att med korpens gäng alltid vara rustad kunna träffa sitt gäng..uti alla väder som kräver kläder..sen med badhuskläder ....Simma lugnt!
2018-11-04

  ULJO
Korpen intelligent fågel
2018-11-03

  Larz Gustafsson VIP
Korpen är en fantastisk fågel.
2018-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP