Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ordets gåva

på min resa genom ensamheten
har jag kommit till en ny giv
nu när jag har tappat bort musiken
den som så länge varit mitt liv

nu har jag istället återfunnit orden
de ger mig ny glädje och kraft
på min vandring här på jorden
är orden nånting jag alltid har haft

allt jag har läst i mina dagar
av det känner jag det sanna värdet
språket mig varje dag ledsagar
och pennan kan vinna över svärdet

denna ordets gåva jag har fått
är det min skyldighet att bruka
till att vara kritiker och försöka göra gott
och försöka stoppa mörkret från att oss sluka

att ingripa i orättvisor och missförhållanden,
att öppna människors ögon för vad som sker
och inte låta dåliga saker ta överhanden –
förhindra att det vi kallar civilisation förfaller allt mer




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 340 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-11-05 10:01



Bookmark and Share


  Emillu
Denna texten är SÅ bra. Både gällande hur den är skriven, men också dess innehåll som faller mig helt i smaken.
Gillar skarpt meningen om att "Pennan kan vinna över svärdet".
Det är alldeles sant. Kunskap, intelligens och talang är och kommer enligt mig alltid vara både mäktigare och häftigare vapen än våld och stora muskler.

2018-11-07

  Kungskobran VIP
Musiken gör mig aldrig besviken
kombinerad med poesin
blir den underbart fin
2018-11-05

    ej medlem längre
Det är bra att du har hittat tillbaka, till glädjen och kraften i poesin. Du förmedlar mycket bra texter Tomas.
2018-11-05

  Bodingen VIP
Har vi någonsin kommit till civilisation? Ähh på med djurhudarna och in i grottorna igen så är vi i alla fall rätt i tiden he
2018-11-05

  Språk, hjärna!
Bra skrivit och tänkt!
2018-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP