Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Martin Bergström Cerd -en fritt översatt andlig tolkning- av sången "Dark was the night cold was the ground" Bilind Willie Johnson 1927-1930


§Natten är mörk i kylan finns det lite liv

andlig tolkning: ingen poesi, ingen gospel, ingen negro spirital

Endast levande som natten i mörkrets timmar
Kall var tjälen när natten var som mörkast
Mörk var natten, kylan som ett isigt lager på den mörker täckta gårdsplanen.

Ingen poesi, det här är ingen gospel
Du känner inte den dödliga kylan
Den första skorpan av nytt liv är frusen hamn
Endast levande som mörkrets vändkrets

Låga varma grader sticker genom skor
Månen ryker och alla ljusen brinner ut

Endast lever natten i sitt genom svarta dop




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Bergström Cerd
Läst 471 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-11-04 12:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bergström Cerd
Bergström Cerd