Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kattens tankar och dialog med människan i en viss situation!

-Inte nu igen!
Jag går inte på den lätta!
Jag följer med dig, vart du än går, men inte ditin!

Jag ger sken av att vara lydig, men du känner inte mina tankar!
Och när jag väl följt dig en bit på vägen...
Så går jag inte ditin!

Jag lägger mig platt på marken! Nåväl...
I sanningens namn, kurar jag ihop mig mitt framför grannens dörr, och jag stannar där, ty du har tröttat ut mig, med din katt och råtta-lek, eller var det nu igen; En matte och katten lek, som mycket påminner om en katt och råtta-lek, för mellan katten och råttan, är det jag som har övertaget, ty jag är katten och inte råttan!
Och du måste å andra sidan vara människan, men du är ändå minst, mellan ditt och mitt övertag, rent psykologiskt, om vi nu , mot all förmodan, skulle säga, att jag spelar ett spel!




Bunden vers av Mim
Läst 137 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-11-04 14:30



Bookmark and Share


  danne //
En äventyrlig lek med allvarliga känslor, att vara katt kan ej vara lätt , mot en slug liten råtta.

Den tilltalar mig enormt mycket, ger mig en lite slående tanke att små kan överlista den store med sin list.
Jag tackar för denna lyssande text Fru Mim

Mvh Danne
2018-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Mim