Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En kväll en ensam riddare påväg. Endast Igor Älg och hans systrar o bröder ser denna knasiga bilist framfart. Men det är bara ta det lilla lugna när man är ute så här års i skogens rike. Så när mina sökande fyrljus lyste upp stugan där borta, hade res


En kväll en ensam riddare påväg.

Påväg

Påväg längs en mörk landsväg, ensligt å öde därute.
Någonstans därinne vid skogsbrynet, ögon som stirrar förskräckt,
Isen gnistrar och ett skrapande ljud som uppstår när de fläks åt sidan.
Där denna best på fyra hjul far fram längs enslig väg.
Trots allt är allt stillsamt, blicken är fokuserad på käglan som lyser upp
fjärran som en rörlig fyr på hjul som svävar fram i längs den mörk blanka väg.
Riddaren är skärpt och försiktig där han far fram med blankslipade däck.
Påväg till sitt mål.

En rövar-historia på fyra hjul från granskogarna i mörkaste Norrlant.




Prosa (Fabel/Saga) av danne //
Läst 295 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-11-04 18:56



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
kul bild till rövarhistorian
2018-11-13

  danne //
Det grejade man för några veckor sedan.
:)
2018-11-04

    ej medlem längre
Glöm inte vinterdäcken :)
2018-11-04
  > Nästa text
< Föregående

danne //
danne //