Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En gammal man

En gammal man
med ådrad hand.
Tankar i ett hus med spetsgardin.
Porträtt av änglaögon och
ensamhet fyller rummen.

Rallarrosen vid rödmyllevägg
som blommar och sedan vissnar ner.
Fjärilens dans över dagarna.
Junihimlen som förändras
till novemberdis
till januarigryning
och tillbaka till stillheten
vid skogsbäckens vårflöde.

Det är så lätt att glömma
hur vacker en ådrad hand kan vara.
Det finns en djup innerlighet
i rörelsen
där handen flyttar pusselbitar.
Att försöka hitta en plats.
Att se helheten,
att växa och förstå
och
att se det vackra
medan snövindar
bäddar vita höljen
och novemberstormen
sopar igen spåren
av liv
till vit tystnad.


COPYRIGHT text och bild/Änglaögon




Fri vers av Änglaögon
Läst 549 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-11-04 19:32



Bookmark and Share


  Stisse
Så fint du fångar livets föränderlighet och uppmärksammar det som är vackert och storartat i våra liv.
2018-12-19

  Kungskobran VIP
Fint och melodiskt skrivet om ålderdomen
2018-12-19

  Anya VIP
Mycket fin med en acceptans mellan raderna. Acceptans för månaderna och åldrandet. Jaa gamla händer är så vackra och har mycket att berätta.
2018-11-08

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text, som en gobeläng med många fina inslag i varpen!
2018-11-06

  Chawa VIP
Vacker betraktelse över livet och vördnad över dess föränderlighet. Mycket vacker och tilltalande poesi från din estetiska hand. Tack för skön läsning och en stilla stund med plats för egna reflektioner!
2018-11-05

  morgonstjärna VIP
känslofyllt om förändring.
2018-11-05

  bittemi VIP
Mycket vackert!
2018-11-05

  Silverstripe
Dikten talar om förändring i rad för rad. Tidens tempo flyter olika men stadigt framåt. En fin läsning!
2018-11-04

    ej medlem längre
Det här tycker jag är så fint, och finast av allt är i mitt tycke slutet på dikten som lyfter fram vemodet i alltings förgänglighet.
2018-11-04

  ULJO
Så otroligt fint skaldat
2018-11-04

  Maiah VIP
Vackert om åldrande
2018-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Änglaögon
Änglaögon