Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Och den ställföreträdande sanningen"


Mortografiska institutionen


Packad som vanligt

Blått ljus

människor med skeva leenden

Vita tänder

Rev sönder jordens rötter

Väntar på sin stund
Att bli botade. ..

Din kölapp
Är redan tagen

En gång kommer
Även du sitta där

Och vi stirra blint
Mot varandra

Vem som har mest
Ont och behov av

Vård

före alla andra

Om vi ändå ska
dö med

Förlängnings
-mekanismen

Den långa honungs
skeden vi lärt oss

Att långsamt slicka på
Utan att den slutgiltiga

Sanningen tär på oss
Alltför mycket


Tänk att istället vara
En kolibri en liten
Hektisk stund

Som känns som en evighet

Bland azurblå himmel och

avläsa

Poesi ur blommors
Pollen och nektar





Fri vers av Sefarge VIP
Läst 278 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-11-04 23:56



Bookmark and Share


  Palett
Fin bild av livsresan !

2018-11-06

  henke_r
Jag gillar den kompakta stilen och hur du hushåller med orden. Väl utvalda ordkonstruktioner och natursköna metaforer somfärgstarkt skildrar vår samtid.
2018-11-06

  Fulbergarn
Ja just nu vill jag ha kollibrikänsla
2018-11-06

  Stefan Albrektsson
Från att i läsningen först hamnat i något ebarmligt dödens väntrum livas jag upp av kolibrins evighetskänsla! Ja, så mycket i livet beror på vart man fäster blicken!
2018-11-06

  Kungskobran VIP
Vår stund på jorden i ett nötskal.
Fint
2018-11-05

  bumerang

Övertygande sanning. Ur ett krasst ofrånkomligt perspektiv. För de flesta av oss.
Poesins ”kolibri” är dess motsats, tillgängligt i alla lägen.
Om man vill.
Du skriver om detta allmänmänskliga så avskalat berömvärt
2018-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP