Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fri tolkning på House of the Rising sun


Soluppgångens lägenhet

Det finns en lägenhet i vår stadsdel
Som de kallar för Soluppgången
Och det har varit hem till många förlorade själar
Och Gud, jag är en av dem

Min mamma var en lärarinna
Hon läste mig hennes böcker
Min älskare var en becknare
Här i vår stadsdel

Nu är det enda en pundare behöver
En påse och en ryggsäck
Och den enda gången han är nöjd
Är när han är hög

Han fyller kanylen upp till max
Och sätter nålen i armen
Och den enda tillfredställelse han får av livet
Är när han tar drog på drog

Och säg till min älskade syster
Att inte göra det jag gjort
Men sky den lägenhet i vår stadsdel
Som de kallar Soluppgången

Jag har en fot på perrongen
Den andra på helveteståget
Jag åker tillbaka till vår stad
För att betala de skulder jag har

Jag kommer åka tillbaka till vår stadsdel
Min sång är snart sjungen
Jag åker tillbaka för att ta mitt liv
Där hemma i Soluppgången

Det finns en lägenhet i vår stadsdel
Som de kallar för Soluppgången
Och de har varit hem till många förlorade själar
Och Gud, jag var en av dem




Fri vers av kattdrottningen
Läst 177 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-11-05 07:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Kreativt...
Ska testa att spel den till din text
2018-11-05
  > Nästa text
< Föregående

kattdrottningen
kattdrottningen