Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vem styr oss

 

Den goda!
Den onda!

Alla har vi inom oss själva

Vem styr vem egentligen?
Vem tar vem?

Och vem talar till världen om vem är vi!

Vi maskerar oss med det goda
Fast vi är onda inre

Vi talar om gemenskap
Fast vi ägs av egoismen inre

Vi talar om den varma kärleken till alla
Fast står vi på mörk och hat sida

Vi maskerar oss med en rättvis väld
Fast vi kränker andras rättigheter

Vi talar om ingen behöver dö ensam
Fast vi låter de ensamma ruttnar i sina bur

Vi priser och hedrar vår kärlek till alla barn
Fast vi våldta dem i öppet ljus

Vi sympatiserar med de sjuka och gamla
Fast vi drar på deras assistans och kostnaderna

Vi talar om den yttrandefriheten
Fast vi burar och kväver åsikterna levande

Vi är människor talar vi till världen
Fast vi är den värsta odjuren i existensen

Den goda finns inte längre
Den onda är den evig som styr

Vem styr vem?

 

 




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 188 gånger
Publicerad 2018-11-05 09:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP