Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild ULJO


En trogen vän

Innanför dörren
när jag kommer hem
troget har han väntat
där sedan fem
vi tar en promenad
och busar i skogen
min vän är lättsam
men bannlyser krogen

Vi äter tillsammans
han ur sin skål
jag sitter vid bordet
vi har samma mål
att mätta magen
med mat som är sund
så vilar vi ryggarna
i soffan en stund

Min vän är med mig
varje steg jag går
vill vara så nära
men inte vara svår
vi åker i bilen
min vän i sin bur
ett säkerhetstänk
han är ju ett djur

Vi sover tillsammans
han invid min fot
och om jag är ledsen
så är han min bot
en vän som är trogen
är han min hund
vi sover till morgonen
en underbar blund

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 397 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-11-07 08:23



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Det låter så mysigt...riktigt fint...
2018-11-12

  soligajag_1 VIP
Vilken underbar kärlek, människa o djur emellan!
2018-11-10

  Lars Hedlin
Stor kärlek där! :)
2018-11-08

  Magica VIP
Fint diktat. Ja djur är äkta, till skillnad från många människor, anser jag.
2018-11-08

  Maj-Lis VIP
Få kan vara så trogna som en hund
2018-11-07

  Ewa-Britt Nilson VIP
Fint om hund.
För det faller
man strax till
max, och vet
hur sent du än
kommer hem
möts du av en
"glad lax"!!!
2018-11-07

  Änglaögon
En välbekant känsla, hundägare som jag är.
2018-11-07

  M.Eta
Behandlar man sin hund väl har man en trogen vän som knappast någon annan kan ersätta. Har haft tre st genom livet, saknar dem mycket.
2018-11-07

  Feliaxel VIP
En trognare vän är svårt att hitta
2018-11-07

  Maria Sundelin VIP
Djur är underbara vänner
2018-11-07
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO