Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att lära sig av sin misstag är lika självklart som att andas ut efter ett djupt andetag...


Månsand och vita vågor

himlen har varit frånvarande en stund
liksom den ljumma vinden som ständigt
skapar minnesångest
de vackra färgerna som omsluter kroppen in
i en kokong av skydd, från en värld som ständigt
är på randen av utrotelse har förlorat sin kontrast

gått där bland min egen månsand
och grusat min egen gång med hopp om
att vi skulle mötas igen

det var bortom vackert och förbi mänsklig enfald
när stunden förde oss samman mellan vita vågor
av grönt hav
ingen vy kunde förnärmelsevis konkurrera när
våra ögonpar förslöts av förnimmelsens fantastiska känsla

nu när allt faller samman i en tidsålder av dekadens
och varje själ nått sitt maximala jag
kan jag under mina sista andetag faktiskt le en sista gång
med månsanden rinnande mellan mina fingrar ned
mot vita vågor som slår mot kalkad sten

det krävs längre inga förlåt
inte heller några dåliga samveten

bara förståelse
att vi inte hamnar där vi är

om vi får möjligheten igen




Prosa av Max Poisé
Läst 403 gånger och applåderad av 35 personer
Publicerad 2018-11-06 08:29



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Att lära sig av andras misstag kan vara ännu svårare...fin text...
2018-11-12

    ej medlem längre
Strålande skaldat.
2018-11-11

  innakarin
Kärlek
förklarad
av naturens under
2018-11-09

  ULJO
Välskrivet med känsla.
2018-11-08

  Boneyfrank VIP
Ord och text i skön harmoni. Maffig dikt om kärlekens ljuvliga existens när den är som bäst. Fint.
2018-11-07

  Änglaögon
Många vackra rader i din tankeväckande text.
2018-11-07

  DavidM VIP
En text som fångar från första rad och håller greppet hela läsningen. Många välgjorda fraser och liknelser.
2018-11-07

    Elisabeth Nilsson VIP
Stort vemod i din vackra dikt, med egengjorda ord, som på fint sätt förmedlar känslostämningar.
2018-11-06

  Meredith Ferlicia
Wow! Du kan detta med att utrycka dig! Shit vad bra skrivet!
2018-11-06

  Anya VIP
Bra text. Tycker särskilt om några ordval:
* minnesångest
* månsand
* tidsålder av dekadens

Gör texten personlig.

Slutet knyter ihop. Suveränt.
2018-11-06

  Marita Ohlquist VIP
Lämna det som varit och se framåt!
2018-11-06

    ej medlem längre
Så vacker och innerlig!
2018-11-06

  Öknens Ros VIP
Vemodsfyllt, sorgkantade ord om något oåterkalleligt.
2018-11-06

  Lottie Ålhed VIP
Tankar och känslor som tilltalar och berör
2018-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé