Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Mr. fast working-class Hero"


Effektivitet


Han åkte med den lilla lastbilen

Genom tunnlar och förorts
Motorleder

Med en innätad lövhög
På det Öppna flaket

Löven for genom de
Öppna nätmaskorna

Virvlande ut under resans
Gång

När han var framme
Ringde kontoret efter
ett nytt brådskande
Ärende

Han tog ett snabbt beslut
Vände fordonet

När han kom fram till
Till det nya beställnings

Jobbet sopades de sista
resterna hastigt ut

Bland andra ihopblåsta
Löv vid parkeringen

Han kommer få en
Liten välbehövlig
bonus efter Nyår

För sina snabba effektiva
Arbetsinsatser under det
Gångna året

Raskt gånget raskt fångat
För insparad tid är ju alltid

Insparade pengar
Som kommer halvnöjda
aktieägare till godo!

Sedan att hans söliga
Kolleger muttrar surt

Vid fikasalen är ju en
annan sak att uthärda!






* För en del är han
bara en Fusk-Orvar

Men för sina tre söner
en beundrad
"Fast working-class Hero"




Prosa av Sefarge VIP
Läst 318 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-11-06 11:40



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Ha ha!

Man anar en sorts blås här och det är varken mässing eller brass
2018-11-07

  Stefan Albrektsson
Ett besynnerligt och synnerligen effektivt dubbelarbete (och körde han bara tillräckligt fort skulle han kunna göra om bravaden om & om igen) som utförs här - och ja, det kan ju generera stålar och surmutter. Älskar att aktieägarna bara är halvnöjda - är de inte alltid det? ; )
2018-11-07

    Elisabeth Nilsson VIP
Kul och tänkvärd historia!
2018-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP