Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att vara människa och sitta fast i ekorrhjulet. Hatar det.


Det sjätte massdöendet

Det sjätte massdöendet på planeten Jorden kommer att vara orsakat av människan.
(vid förra massdöendet var det dinosaurierna som dog ut.)

Orsakat av mig, av dig, av oss!

Här sitter jag och delar hot- och katastroflarm om
den biologiska mångfaldens kollaps,
arterna försvinner en efter en

Jag lyssnar, läser, begrundar och delar men
bara genom min blotta existens

tar jag död på världen
för jag bor i Sverige
vi som förbrukar resurser motsvarande tre och ett halvt jordklot varje år

Trots mitt miljöengagemang och stora natur och djurintresse,
vill jag
se mer
utforska mer
uppleva mer
lära mer

Lära, leva ända in i döden

Hade jag haft mer pengar
hade jag rest mer
förmodligen lika mycket som de gör
som har det gott ställt

För att återhämta mig
byta miljö
möta andra kulturer
få sol och värme när det är mörkt och kallt i Norden

Så jävla sjukt!
Vilken förbannad hycklare jag är!
Vi bryr oss inte
Vi flyger rakt in i kaklet och tar med oss barn och barnbarn
under tiden funderar vi ut vilken färg nya badrummet ska få

Jag skäms över mig själv och mänskligheten
som tycks vara oförmögen att göra vad som krävs för att ändra systemen

Jag har en fri vilja
vad är jag beredd att offra

Länge har jag haft en längtan till en vagn i skogen
men då förlorar jag en dotter, den enda jag har
Hon kan ju inte tänka sig bo med sin mamma i en vagn i skogen och med tanke på att hon är i puberteten och jag i klimakteriet är det nog en dålig idé.

Varje försök till lösning låser mig fast.

Herregud, vi har inte tid, råd. Gör!




Övriga genrer av Livet1 VIP
Läst 191 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-11-06 13:40



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
vilken konflikt med sitt hjärtas önskan och barnets...men varför inte Gör!


2018-11-07

  Larz Gustafsson VIP
Är det bara siffror som räknas?
2018-11-06

  Livet1 VIP
Massdöendet forskarna pratar och som jag menar här är när 75 % av artstocken är utplånad från jordens yta.
2018-11-06

  Larz Gustafsson VIP
Vilka var det som orsakade massmördandet i Hiroshima och Nagasaki?
2018-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Livet1
Livet1 VIP