Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tycka om sig

Jag lever i början av november
njuter jorddofter och färger
kanel, myrra och vanilj
rostrött, gyllengult och grönt -

Jag ler i bastuvärme...
älskar att bada med vänner
älskar att komma hem igen och
krypa in i min älskades famn

förtvivlan, begär, ambition, passion
har inte makt över mig som förr
jag dras inte med
som då mina tårar frös till is
i den gryning jag rusade gråtande ut
iklädd endast stövlar och päls -

är det du, min älskade man
din inre sol och din musik
som värmer varje vrå av min själ

är det åldern och garantipensionen
himlens skiftande valv och naturens gång
målningen, dansen, poesin - min och andras -

är det papper och sax och klister
härliga klädesplagg (de flesta gåvor och secondhand)
konsten att förvandla saker och ting

att förhandla, att skapa perspektiv
att av skåpmat göra något riktigt gott
yum-yum - är det allt
sammantaget
en välsignad möjlighet

tid att njuta
och samtidigt smälta mitt förflutna

tona in på livets milda behag
öppna ett fönster
röra mig i slow motion

dricka en kopp nybryggt te
i ett vänligt möblerat kök
den dag som är idag!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-11-06 17:03



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Underbart i skrift och tanke.
2018-11-23

  Anya VIP
Fantastisk livsglädje av någon med erfarenhet i bagaget. Fin rytm och vackert målat. Håller med Boel...det är inte så dåligt att vara människa ändå.
2018-11-08

  Respons VIP
Oj vilken livsrikedom och konsten att njuta av det nära och det viktiga. Här finns det mycket att lära!
2018-11-06

    ej medlem längre
Så vackert diktat om det sköna i vardag och helg. I livet. Jag blir varm inombords och tänker att det är inte så illa att vara människa ändå.
2018-11-06

    Max Poisé
Gott att läsa att mörkrets infall har en positiv effekt! Bravo!
2018-11-06

  lila fjäderblomman VIP
En förädlad gåva av en välsignad möjlighet <3
2018-11-06

  Marita Ohlquist VIP
Du har förmågan att ta till vara och njuta av det goda som livet ger, det är inte alla förunnat!
2018-11-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Detta är själva livet. Fodrar inte gods och guld. Att njuta och älska sig själv, är bra för själen. Att ha någon som älskar en, är ännu bättre.
2018-11-06

  Kungskobran VIP
Fin närvarande skildring
2018-11-06

  ULJO
Så härligt
2018-11-06

  Livet1 VIP
Å så skön känsla du förmedlar. Vackert!
2018-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP